top of page

Group

Public·22 members
Chinmoy Halder
Chinmoy Halder

Sulejman Bulgari Vratimo Se Gospodaru Pdf Download14 15


Sulejman Bugari: Vratimo se Gospodaru
Sulejman Bugari je savremeni bosanski hafiz, imam i autor knjige Vratimo se Gospodaru, koja sadrži zbirku njegovih hutbi. Ova knjiga je prvi put objavljena 2005. godine i doživjela je osam izdanja. U njoj, Bugari obrađuje različite teme iz islamske etike, vjere i prakse, pozivajući muslimane da se vrate Allahu i slijede Njegovu uputu.


Download File: https://suseqmoenu.blogspot.com/?li=2w3gVF


Knjiga je podijeljena u četiri dijela, koji se bave sljedećim pitanjima:  • Prvi dio: Osnove vjere i ibadeta, kao što su šehadet, namaz, zekat, post i hadž.  • Drugi dio: Moralne vrijednosti i osobine muslimana, kao što su istina, pravda, strpljenje, ljubav, zahvalnost i skromnost.  • Treći dio: Savjeti i upute za život u porodici, društvu i zajednici, kao što su brak, roditeljstvo, obrazovanje, komšiluk i saradnja.  • Četvrti dio: Aktuelni problemi i izazovi sa kojima se suočavaju muslimani u savremenom svijetu, kao što su sekularizam, nacionalizam, ekstremizam i droga.
Bugari je veoma često direktan i živ u govoru, uvlačeći slušaoce u srž teme. To nije kazuistika, nego neka vrsta dijaloga ili druženja sa dušama slušalaca. Slušaočeva misao ne može odutati jer slušalac primjećuje da je riječ i o njemu. Njegove hutbe su veoma aktuelne, zbog toga zaslužuju pažnju. U ovoj knjizi, kao ideja vodilja, dominira etika. Ovo djelo posebno je značajno za žene, koje nisu u mogućnosti slušati hutbe u džamiji a one će im, bez sumnje, pomoći u odgoju sebe i svoje djece u duhu islama i Časne knjige što znači i u duhu Dobra.


Knjiga je dostupna u PDF formatu na internetu, a može se naći i u nekim bibliotekama. Preporučujemo svim zainteresovanim čitaocima da pročitaju ovu knjigu i da se inspirišu njenim porukama.
About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page